понеделник, 15 април 2024 г.

Продължават пътните блокади на гръцките фермери

Снимка: YOUTUBE.COM

В Гърция продължават пътните блокади на фермерите. Не са засегнати границите с България. Фермерите от Халкидики затвориха пътя от Солун при Неа Муданя,като заявиха,че ще остане блокиран за неопределено време, вероятно до националния протест във вторник, съобщава БНР.

От област Теспротия протестиращите земеделци поставиха трактори на пътя Янина – Козани за всички превозни средства. За граничните пунктове със Северна Македония и Турция блокадата бе след обяд за два часа.

По магистралата Солун – Атина също след обяд се спира движението на различни места в различни часове. Несигурен остава за днес достъпът към пристанище Игуменица,където отново има струпани трактори.

Отворени остават граничните пунктове с България. Само за вторник има изявление на протестиращите земеделци от област Еврос,че ще блокират за няколко часа граничния пункт при „Капитан Петко войвода“.

Министърът на гражданската защита Михалис Хрисохоидис преговаря с фермерите протестите в Атина във вторник да са без земеделска техника, но ръководителите на блокадите от аграрните райони категорично отказаха.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html