четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Никола Цолов със седмо време във вторите тестове във Формула 3 в Бахрейн

Снимка: NIKOLA TSOLOV RACING

На седмо място завърши втория ден от тестовете в Бахрейн българският пилот Никола Цолов, който за втори пореден сезон се състезава за френския тим АРТ Гран При, съобщи БНР.

Цолов влезе бързо в топ 6 в следобедната сесия на теста, като вчера времето беше хубаво и пилотите караха на суха писта. Той отстъпи на 7-ата позиция при последните опити за бързи обиколки, като в края на деня остана с време 1:47.579 минути, на 0,760 секунди от първия днес Люк Браунинг.

В следобедната сесия българинът записа 34 обиколки, а сутринта – 29, като пак беше 7-и в класирането, но с време 1:47.600 минути и съответно на 0,637 секунди от първия – Чарли Вурц. Сутринта Цолов беше сред първите записали бързи обиколки и в първи един час прекара 15 минути на върха на класирането, но след това програмата му се насочи отново към работа по настройките на колата и симулации на състезателно темпо.

Днес е последният ден от тестовете на пистата „Сахир” в Бахрейн, където в началото на март ще стартира и новият сезон във Формула 3.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html