събота, 24 февруари 2024 г.

Изключените от „Възраждане“ сезират държавното обвинение

Изключените от ПГ на „Възраждане“ трима депутати и напусналите групата на партията в Столичния общински съвет четирима съветници сезират прокуратурата заради твърдения, че са били купени, за да подкрепят избора на Цветомир Петров от ПП ДБ за председател на Общинския съвет в София.

„Редно е прокуратурата да се самосезира и да поиска обяснение кой дава и на кого дава и в каква схема се случват тези неща“ каза Николай Дренчев, който остава в парламента като независим депутат.

Напусналите групата в СОС също ще продължат да работят като независими общински съветници, но не изключиха възможността за създаване на нова група, ако бъде привлечен и първият напуснал „Възраждане“ Иван Алексиев, с което ще се изпълни изискването за минимум 5 членове, за да бъде формирана група в Общинския съвет, съобщи МВР.

Тримата вече независими депутати още нямат категорично решение как ще гласуват за правителство с ротационен премиер Мария Габриел.

„От една страна ни се иска да свалим управлението и страната да тръгне в друга посока и по-умерено, а от друга страна може да се окаже, че затвърждаване на статуквото, на което те ще се представят по-добре, а „Възраждане“ – по-лошо“, каза Николай Дренчев, който и към момента продължава да е организационен секретар на партията.

Към момента създаването на нов политически проект не стои на дневен ред. Изключени и напуснали допуснаха, общи действия с „Възраждане“, ако колегите им преосмислят решението си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html