събота, 24 февруари 2024 г.

75% от американците смятат възрастта на президента Байдън за сериозен проблем

Демократическата партия се обедини около Джо Байдън след поредните въпроси за напредналата му възраст и състоянието на паметта му. Докладът за задържаните от президента на Съединените щати секретни документи го описва като човек с видими проблеми с паметта.

От управляващата партия нарекоха тези пасажи „неоснователни, неточни и неуместни“. Разследването защо Байдън е задържал в дома си секретни документи беше водено от републиканец, назначен от Тръмп. Притесненията за възрастта на президента се споделят от широк кръг в обществото. Проучване, поръчано от Ен Би Си тази седмица посочи, че над 75 процента от американците смятат това за сериозен проблем.

„Начинът, по който е описано поведението на президента в този доклад, трудно би могъл да бъде по-далеч от фактите. Очевидно е политически мотивиран и безпочвен“, заяви Камала Харис, вицепрезидент на САЩ, предаде Нова телевизия.

Според Фейла Нума – жителка на Ню Йорк, този въпрос ще се отрази на гласуването на хората. „Ако човек има загуба на паметта, дори да не е драстична, това променя и решенията му и всичко останало“, каза Нума.

„Бих предпочел кандидат, който е по-млад и от двамата. Някой по-близо до моето поколение, който разбира по-добре начина ни на мислене. В това отношение се надявам на промяна“, заяви младият Ник О’Донъл, жител на Чикаго.

Кардел Филипс, също жител на Чикаго, не вижда смисъл в процедурата. „Има толкова много по-млади хора в Конгреса. Интелигентни, енергични – защо не изберат някой от тях“, запита той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html