четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Сарафов за убийството на Нотариуса: Уличната справедливост ни изпревари


Главният прокурор Борислав Сарафов, който влезе с екип от 21 прокурори от ВКП на проверка на дейността на СРП заяви: „Софийска градска прокуратура закъсня с обвинението към Мартин Божанов- Нотариуса. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари“.

„Имам своите критики и към Софийска градска прокуратура и в съвещанията, които сме провеждали многократно съм искал от тях по-бърза, по-активна и по-динамична работа по делото. За съжаление обвинението им към Мартин Божанов закъсня. За съжаление уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари.“

Сарафов подчерта, че от скандалите, които се генерират в Софийска районна прокуратура се вижда, че „именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта“.

„Ще ви припомня от моята дейност и моите изявления. Още при встъпването ми в длъжност поисках оставката на районния прокурор Невена Зартова. Назначих и ревизия на СРП и след резултатите от която поисках от Висшия съдебед съвет поисках да образува дисциплинарно производство срещу г-жа Невена Зартова. Междувременно както виждате продължиха да се генерират скандали и напрежение и се вижда, че именно тук е един от генезисите, където се руши постаментът на справедливостта. Има много десетки, стотици, хиляди достойни магистрати, прокурори, съдии и следователи. Но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост“, коментира Борислав Сарафов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html