четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Росен Желязков попадна под ракетна атака в Киев

Русия нанесе масиран ракетни удари по Киев и други градове в сутрешните часове в сряда. Това съобщиха от Военновъздушните сили на Украйна. В столицата са се чули няколко взрива, след което системите за противовъздушна отбрана били задействани. На визита в Киев са български, сред тях е и председателят на Парламента Росен Желязков.

Цялата българска делегация, начело с председателя на НС Росен Желязков, цяла сутрин се е намирала в бомбоубежище заедно с деца и семейства-гости на хотела, в който те са отседнали.

„Чуха се сирени и разбира се по протокол всички заедно слязохме в бомбоубежището. Доколкото знаем са успешно неутрализирани от системите за противовъздушна отбрана. Но това, което много силно впечатление на всички нас направи, бяха децата в бомбоубежището. Четири, пет годишни деца, които спокойно и търпеливо стоят и изчакват заедно с родителите си да отмине въздушната тревога. Но за тези деца в последните две години – това е тяхното ежедневие. Тяхното детство е белязано от тези ежедневни и еженощни тревоги. Не знам тези деца какво ще си спомнят, но със сигурност това ще остави траен отпечатък. Украйна не заслужава тази съдба, Европа не заслужава тази съдба, затова трябва отговорът да бъде ясен и категоричен“, заяви Росен Желязков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html