събота, 24 февруари 2024 г.

Убийството на Нотариуса: ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента

Снимка: Архив

„Продължаваме промяната“ искат изслушване на изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов в парламента, във връзка с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. Това става ясно от позиция на партията.  

„Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт.

Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство.

Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи.

Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заедание на ПГ на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание“, се казва в позицията на ПП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html