четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Земеделски протести в цялата страна: Тежка техника и блокирани пътища

Снимката е илюстративна

Безсрочни ефективни протестни действия в цялата страна започват от днес земеделските производители. Подкрепените от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) протести започват в 10 часа. В недоволството в страната се включват и от други браншови организации, които искат оставката на министър Кирил Вътев. Структурите на организациите – членове на Българската аграрна камара не приемат предложените от правителството мерки за подкрепа.
Пловдив:

Очаква се затруднение на движението по пътя Пловдив – Карлово, заради заявен протест на зърнопроизводители от областта. Според постъпилата информация в полицията, за времето от 10 ч. до 12 ч. селскостопанска техника се събира в зоната на кръгово движение край с. Труд, за да се насочи в посока Пловдив.

След това на кръстовището между ул. Васил Левски и бул. България шествието ще направи обратен завой и се връща до изходната си позиция. От ОДМВР – Пловдив са взети необходимите мерки за цялостно обезпечаване на пътната безопасност в посочения участък.

Полицейски екипи са в готовност да подпомагат трафика по главния път, а при необходимост – да го насочват към обходни маршрути през селата Граф Игнатиево и Калояново.

Сливен: 

Земеделци ще блокират с тракторите си днес в 10.00 часа три възлови точки в Сливенски регион-пътен възел „Петолъчката“ и подстъпите към АМ „Тракия“ след село Крушаре, както и подстъпите при селата Кабиле и Желю войвода.

Протестиращите ще изкарат на пътя 60 селскостопански машини, които ще бъдат разпределени на трите места. Това съобщи Георги Радев-заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Сдружение на земеделските производители „Хаджи Димитър“ Сливен.

Бургас: 

Във връзка с предстоящите протести на земеделските производители, заявени за днес в периода от 10.00 до 12.00 ч., от ОДМВР – Бургас информират, че по предварителни данни точките със струпване на селскостопанска техника и евентуално затваряне на пътища са :

– отсечката Камено – Българово

– отсечката Бургас – Айтос в района на “Големият Бекир“

– отсечката Сунгурларе – Карнобат

– отсечката Обзор – Варна

Преди въпросните точки ще са позиционирани полицейски патрули, които в случай на необходимост да укажат обходни маршрути. Призовават останалите водачи, пътуващи в районите на въпросните отсечки към търпение, толерантност и съобразявате с полицейските разпореждания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html