петък, 23 февруари 2024 г.

След хейта в „Черешката на тортата“:  Петя Буюклиева избяга в чужбина

Изпълнителката замина за Цюрих да види внучка си Амаи, пише „Галерия“

Димитър ВАСИЛЕВ 

Певицата Петя Буюклиева предизивка вълна от критики заради лошото си отношение към останалите участници в „Черешката на тортата“. „Защо е толкова нещастна тая дребна душа, Петя? Има много такива хора, но преиграната й ирония е влудяваща, направо те напряга да я гледаш, сякаш ще експлоадира всеки момент!“, пише зрителка. „Направо не се трае Буюклиева!Голяма злоба нетърпима и изглежда ужасно!“, гневи се друга. В социалните мрежи ври и кипи, а Буюклиева реши да се защити като обясни, че част от думите й са записани без нейно знание и са монтирани лошо. „Направих 7 часов маратон на готвене на живо по време на снимките, получих много любов от гостите си, сега остава да видим какво е монтирано и какво позиционирано“, написа изпълнителката на „Баба ми е фаталната жена“. Още преди да бяха излъчени всички епизоди на „Черешката на тортата“ с нейно участие, тя хвана самолета и отлетя за Цюрих, където живее синът й Тони и снахата – албанката Еги, за да види малката си внучка Амаи, която се роди през ноември миналата година. „Сбъдна се голямата ми мечта да имам внучка, с която, като порасне, да пеем в дует „Баба ми е фаталната жена“, сподели Петя, която подари на бебето пиано и му посвети стихотворение.

Синът й Тони се ожени за голямата си любов – албанката Еги Бендо през 2021 година в катедралата във Варна. Иначе младите са заедно от студентските години. Еги живее в Англия, където завършва Оксфорд до 12-ти клас. С Тони се срещат още когато са на по 19 години, в американския институт YACOBS UNUVERSITY. Момчето завърши химия, а по-късно кара и докторантура. „Имам чувството, че оттам нататък при тях всичко е съдба. Любовта е това, което ги води през всичките тези години. Еги е живяла повече в Европа, отколкото в Албания, където се ражда. Тя е християнка, както и родителите й. Интересното е, че дядо й е завършил висшето си образование в България и всъщност любовта й към страната ни идва именно от него. Когато преди години той разбира, че Еги има приятел българин, невероятно много се е зарадвал. А когато Тони доведе Еги за първи път у нас, ние я разведохме във всички красиви кътчета на България, която е наистина прекрасна страна, и тя веднага зае място в сърцето й“, разказва Петя. Тя много искала да роди още едно дете, но когато синът й на осем години, тя губи бебе. Това се случва след голям концерт в Русия. Признава, че е имала само един ден, в който могла да се отдаде на мъката си, а след това трябвало отново да излезе на сцена за два големи концерта.

Пеех и плачех, а публиката ме аплодираше бурно и всички казваха, че съм много добра актриса“, споделя Буюклиева. Като най-тежкия момент в живота си тя определя денят, в който научава, че майка й е била блъсната от кола и е загинала. Виновничката за смъртта й е 17-годишно момиче. Въпреки огромната си болка, певицата успява да прости на младата шофьорка и възпира адвокатите си да поискат ефективна присъда.

Най-голямата й благословия е бракът й с мъжа й Тони Георгиев, с когото се запознава в Консерваторията. „Това между нас беше любов от пръв поглед. Той загърби собствената си кариера, защото решихме, че две звезди в една къща са много. Тони  буквално посвети целия си живот на мен признава певицата, която е заедно със съпруга си от 42 години. Чак на 11-ата година от брака си стават родители. Притеснени, че не се сдобиват с рожба, те отиват при Ванга. Но пророчицата е категорична: „Нищо ти няма… сопри се, ке родиш“. Петя се успокоява и след като сключват и църковен брак тя забременява и се ражда синът им Тони.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html