четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Денков ще присъства на церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на България

Премиерът Николай Денков ще присъства днес на церемонията „Спортната слава на България 2023“, на която ще бъдат отличени спортистите, завоювали медали на световни и европейски първенства в олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

По този критерий всеки един атлет, донесъл на България златен, сребърен или бронзов медал, ще получи премия от Българския спортен тотализатор. За целта са осигурени средства в размер на 110 000 лева. Предвиждат се още три специални награди за изключителни спортни резултати, утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб.

Награждаването се организира от Министерството на младежта и спорта и ще се състои от 10:00 часа в тренировъчната зала на „Арена София“.

Световният и европейски шампион по плуване при юношите Петър Мицин спечели отличието за най-добър млад спортист на България за 2023 година. Общо 84 спортни журналисти от национални и регионални медии гласуваха в анкетата, която за 12-а година се организира от единствения сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg и включва спортисти до 19 години, отбор номер 1 и треньор номер 1 при подрастващите. Гласове в допитването получиха общо 47 спортисти, шест отбора и шестима треньори на подрастващи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html