четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Вили Лилков: Ако до 13 февруари не изберем председател на СОС, ще възникне въпросът за легитимността му

Порф. Вили Лилков, снимка Фейсбук

„Ако до 13 февруари не изберем председател на Столичния общински съвет (СОС), ще възникне въпросът за легитимността му“, това заяви общинският съветник от „Синя София“ Вили Лилков в Nova News.

„Дневният ред на столицата ни притиска и иска своето. Отива се на вариант с временен председател на съвета. През периода, в който ще управлява, политическите сили ще влязат в преговори за излъчване на мнозинство“, каза още събеседникът на Нова нюз.

„Продължаваме промяната – Демократична България  – Спаси София и ГЕРБ – СДС изобщо не разговаряха, ситуацията бе патова. В последно време всички седнахме на една маса, с много малки изключения, и лека-полека се преодоляват различията, тонът става по-умерен. Кандидатите да внимават какво говорят по време на кампания, защото думите много тежат впоследствие и проблемите се прехвърлят на столичани. Търсим разум, за да се избегне криза“, добави  той.

По думите му е стряскащо да липсват 15 флашки от изборите. „При 90% разлики от машинното гласуване и хартиените протоколи, това действително е проблем“, призна Лилков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html