понеделник, 4 март 2024 г.

Бурджу Бириджик става майка на момиче

Получи предложение за брак на върха на планина в Шри Ланка, пише в. „Галерия“

Една от най-красивите актриси в съседна Турция – Бурджу Бириджик, и съпругът й Емре Йеткин, който е и неин мениджър, ще стават родители. Те очакват първото си дете, на което вече са узнали и пола му – ще бъде момиче. Щастливата новина съобщи самата актриса, която сподели пред репортери, че е в четвъртия месец от бременността си. 

Тя е позната за зрителите в много страни, в това число и в България, с екранните си превъплъщения като Хюлия в семейната сага „Песента на живота“ и на Дила от криминалната драма „Черната птица“ („Гарванът“), където си партнира с Баръш Ардуч. Доскоро тя изпълняваше главна роля в изключително успешната драматична поредица „Момичето на прозореца“, която се излъчваше в турския ефир в продължение на повече от две години. Сега очарователната блондинка, която наричат „турската Мишел Пфайфър“ заради приликата си с холивудската звезда, се е отдала на почивка и животът й е много по-спокоен.

Чете сценарии, посещава театрални представления и курсове по английски език и прекарва време с най-близките си. Бурджу и Емре се запознават през 2012 г. на снимачната площадка на сериала „Братя врагове“ в Чанаккале, но отношенията им се задълбочават две години по-късно. По време на едно от многобройните им пътешествия до различни дестинации по света Емре предлага брак на своята любима на върха на планина в Шри Ланка. През 2016 г. сключват брак в паузата между сезоните на сериала „Песента на живота“.

Самата Бурджу още в ранната си младост осъзнава, че външните данни не са достатъчни, за да постигне нещо повече. Тя е само на 17 години, когато печели титлата. „Кралицата на Средиземноморието“.

Родителите й се разделят, още когато е ученичка и в родната Анталия, която е курортен град, тя помага на майка си, която се грижи за баба й и дядо й. Момичето работи като миячка в местен бар, след това чисти във фризьорски салон. Не се срамува, защото така помага на семейството си. 

Бурджу се запознава с театъра като дете. По това време тя получава и първата си театрална награда на един фестивал, с което се влюбва завинаги в актьорската професия. След като завършва обучението си в лицея, тя постъпва в археологическия факултет на Егейския университет. Но дори и в тази ситуация, съдбата пак се изпречва на пътя й – съвсем наблизо до кампуса е местният театър. И нещата се обръщат. Година след като печели конкурса за красота, тя получава и първата си роля в младежкия сериал „Надеждата на нациите“. Ролята е толкова малка, че никой не я забелязва. Но всичко се преобръща, когато тя се включва в тв реалитито „Училище за изкуства“ през 2011 г., което се провежда в популярния турски „Канал D“. Тя спечелва сърцата на публиката и на журито и скоро Бурджу Бириджик получава роля в култовата поредица „Великолепният век“, където играе роля на слугиня на Хюрем Султан.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html