понеделник, 4 март 2024 г.

Нинова: Сигнализирали сме за съмнения за корупция в четири министерства на служебните кабинети на президента Радев

Снимка: Фейсбук

„Сигнализирали сме за съмнения за корупция в четири министерства на служебните кабинети на президента Радев – Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката и индустрията“, обяви на брифинг председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя допълни, че са отправени питания и за двама областни управители – на София и на Хасково.

Корнелия Нинова уточни, че най-общо в сигналите става въпрос за „злоупотреби с обществени поръчки с публични средства, далавери с имоти“.

„Първият сигнал, който сме внесли, е от 23 декември 2022 г., последната жалба е от 24 януари 2024 г. Не сме чакали сега Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети, ние знаем какъв е редът. Конкретно за двамата, които се споменават, не сме подавали сигнали, но всичко това е свързано с президентското управление“, каза Нинова на въпрос за споменатите от Делян Пеевски имена.

Лидерът на БСП заяви, че не изпитват страх от „поредната партия на президента Румен Радев“. Според нея обаче държавният глава подготвя такава партия особено след вчерашните му думи.

„Това е поредният му грешен ход и не е редно президент, докато е действащ, да прави партия“, каза още Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html