понеделник, 4 март 2024 г.

Радев: Няма чадър над президентството, това е медийна истерия и издава страх от нова партия

Снимка: Президентство на Република България

Президентът Румен Радев определи твърденията на Делян Пеевски за институционален чадър в президентството и прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, като медийна истерия и заяви, че тя издава страх от нова партия, предаде БНТ.

Държавният глава уточни, че ако даде доверието си на нова политическа формация, ще го обяви сам. Според него ситуацията е такава, че нова алтернатива е неизбежна.

„Цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш мнението на хората, а те са омерзени.

Ситуацията е такава, че появата на алтернатива е неизбежна. Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. В момента използват добре позната техника – когато след вазимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото наследство, да създаваш фалшиви сигнали“, посочи държавният глава.

Радев призова компетентните органи да извадят на показ цялата информация за сигнали и дела на трупчета, ако има такива. Изтъкна, че който разполага с информация за корупция, е длъжен да я сподели с компетентните органи, но и да носи отговорност за сигналите, които подава.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html