четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Ваня Григорова: Натоварването на работещите в градския транспорт е причината за инцидентите

Снимка: Архив

„На първо място – сега и веднага, трябва да говорим за увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт“, така Ваня Григорова и Андрей Зографски, общински съветници в СОС, коментираха темата за протеста, който предвиждат от Столичния градски транспорт.

От СОС са провели множество срещи със служителите в градския транспорт през изминалата седмица, и са наясно с техните изисквания. На първо място посочиха лошите условия на труд, както и необходимостта от увеличение на заплатите в сектора с 30%.

„30% са 120 млн. лева, които за съжаление държавата не ги отпусна. Не знам как биха могли да бъдат намерени в бюджета за тази година“, коментира Андрей Зографски – общ.съветник от „ПП-ДБ“.

Андрей Зографски обясни, че от общинския съвет предлагат всеобхватна програма, която да се фокусира не само върху заплатите, но и върху условията на труд.

Ваня Григорова контрира като напомни изказване на Андрей Зографски, според който „милионите, хвърлени за заплати са хвърлени на вятъра“.

„Трябва да си спомним какво се случи снощи – инцидент, отново в градския транспорт и това е следствие на натоварването на работещите в градския транспорт“, каза Ваня Григорова.

„Абсолютно сме съгласни. Незаконно натоварени са в нарушение на кодекса на труда“, потвърди Андрей Зографски.

„Ние не можем да неглижираме заплащането и да обясняваме, че заплатите им са високи, защото полагат извънреден труд против разпоредбите на Кодекса на труда“, категорична е Ваня Григорова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html