понеделник, 4 март 2024 г.

Осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло“ ще бъде екстрадиран от Узбекистан

Илиян Тодоров в СГС, 9 декември 2011 г.

Осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло“ пред 2009 година Илиян Тодоров ще бъде екстрадиран до България от Узбекистан.

Процедурата е започнала, след като Тодоров е помилван за наложено му наказание от местните власти и предаването му към София за излежаване на присъдата вече е част от процедура, която минава през Интерпол, потвърдиха от МВР.

Тодоров беше задържан в Узбекистан, опитвайки се да мине границата през март с фалшив паспорт. След като бе арестуван, той бе осъден, но в началото на декември е бил помилван, за да може да бъде освободен от затвора и да бъде задвижена процедурата по екстрадицията му.

Още тогава българските власти са били уведомени за действията на узбекистанската страна, като от комуникацията между София и Ташкент става ясно, че в момента Тодоров все още е в ареста, предава БТА.

През 2009 г. в центъра на София бяха убити Кирил Въжаров и Васил Александров. Инцидентът стана на метри от Съдебната палата в София, като междувременно в хода на съдебния процес Тодоров успя да напусне България. Ако бъде върнат в София, той ще трябва да излежава доживотна присъда, наложена му окончателно от Върховния съд.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html