Начало БИЗНЕС Парламентът привика шефа на КЕВР Иван Иванов заради поскъпването на водата

Парламентът привика шефа на КЕВР Иван Иванов заради поскъпването на водата

Парламентът ще изслуша председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов във връзка с покачването на цената на водата, средно с 15 процента от 1 януари 2024 година. Точката беше включена като осма от програмата за работа на депутатите тази седмица и бе представена от председателя на парламента Росен Желязков.

Вносител е Антоанета Цонева от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

В седмичната програма  са вторите четения на промените Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на Законопроекта за изменение и допълнение на Семейния кодекс, в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на България.

Очаква се депутатите да разгледат още законопроект за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската комисия и България, както и на споразумението за финансов принос между България и Европейската комисия. В програмата е включен и проект на решение, свързан с изменение на актуализиран проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“, предаде БТА.

Предстои депутатите да обсъдят и проекти на решения, свързани с промени в състава на постоянните комисии на Народното събрание.

В четвъртък дневният ред предвижда на второ четене да бъде обсъден бюджетът на Националната здравноосигурителна каса и на държавното обществено осигуряване за 2024 година.