понеделник, 29 април 2024 г.

Наско Сираков: Няма да допусна да ме притискат за акциите на „Левски“

„Левски“ не планира да издига свой кандидат за президент на Българския футболен съюз (БФС), но това може да се промени до Конгреса на 15 март. Очаква се именно тогава да бъде сменено настоящото ръководство, а за момента кандидатите за президент са трима.

„За мен тази дата е сакрална по простата причина, че Илиана, съпругата ми, е родена на нея. Надявам се на тази дата да се роди нещо наистина хубаво и добро за българския футбол“, зави Сираков в края на пресконференция за бъдещето на Левски.

„На този етап нямаме и не правим сметки да издигаме кандидат от името на Левски. Това, разбира се, може да се промени. Изключително важно за нас е да разгледаме платформата на всеки един кандидат. До момента чувам за Димитър Бербатов, Христо Крушарски и Димитър Аргиров от сегашния Изпълком. Вальо Михов не е категоричен, но ще проведа разговори и с него. Трябва да видим какво предлагат те и как виждат развитието на българския футбол“, каза Сираков, цитиран от БТА.

„На всички е ясно, че трябва да има огромен завой в работата на БФС, ако искаме да се отлепим от дъното. Аз мисля, че даже сме под него“.

Една от причините българският футбол да падне под въпросното дъно са и резултатите на националния отбор, който обаче се стабилизира под ръководството на селекционера Илиан Илиев. С него „лъвовете“ спряха серията от поражения и записаха престижни равенства с участниците на европейското първенство Унгария и Сърбия.

„Единственият светъл лъч в момента е Илиан Илиев. Това, което той свърши за 2-3 седмици, надхвърли изключително много очакванията ми, но не ме и изненадва. Всички виждаме какво свърши той и в „Черно море“. Желая му успех“, завърши Сираков.

Наско Сираков заяви, че няма да позволи да го „притискат, задължават и рекетират“ за прехвърляне на акциите. Той направи това в отговор на искането на Сдружение „Левски на левскарите“, което поиска собствеността в клуба да бъде дадена на организираните привърженици.

„Готов съм да водя разговори на всякакви теми, но да се опитват да ме притискат, едва ли не да ме задължават и рекетират да прехвърля акциите на клуба, това няма да стане. За разговори съм отворен 24 часа в денонощието, няма никакъв проблем“, заяви бившият нападател на пресконференция на стадион „Георги Аспарухов“.

Сираков бе запитан и за отговор по обвиненията на някои привърженици, че е зависим от Васил Божков и други лица, които не са свързани с управлението на клуба.

„Единствено съм зависим от семейството ми. Към никой друг. Как си представяте аз да бъда подставено лице на някого? Когато става въпрос за Левски, аз не мога да бъда контролиран от никого. Правя това, което е доброто за Левски. Васил Божков не съм го чувал повече от две години, а в момента той има достатъчно проблеми на главата си. Познавам го от над 30 години и в момента, в който се наложи да говорим за Левски, ще говорим не веднъж, а 100 пъти ако трябва“, добви Сираков.

„Николай Костов „е и ще бъде треньор на Левски“, заяви още мажоритарният собственик.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html