понеделник, 4 март 2024 г.

В САЩ осъдиха тийнейджър на доживотен затвор без право на замяна за масово убийство в гимназия

Американски тийнейджър беше осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на четирима ученици в гимназията си в северния щат Мичиган през 2021 г. с боен пистолет, който му бил подарен от родителите му, предаде Франс прес.

Итън Кръмбли, който по време на стрелбата е бил на 15 години, беше осъден  от съда в окръг Окланд на доживотен затвор без право на замяна, въпреки че подобни присъди са голяма рядкост по отношение на непълнолетни в щата Мичиган.

Тийнейджърът, който сега е 17-годишен, преди произнасянето на присъдата се разкая за стореното и обеща да се поправи в затвора.

„Не можех да се спра. Аз съм наистина лош човек. Извърших ужасни неща“, оправда се Кръмбли, цитиран от Асошиейтед прес.

Крейг Шилинг, чийто 17-годишен син Джъстин е една от жертвите, каза, че убиецът трябва да „изгние в затвора“, посочва Ройтерс.

Съдията по делото изслуша родните на жертвите и им обеща, че техните справедливи искания ще бъдат чути.

През октомври 2022 г. Кръмбли се призна за виновен, че е взел 9-милиметровия пистолет „Зиг Зауер“, който родителите му са му подарили малко по-рано за Коледа, в влязъл в гимназията в Оксфорд с 50 патрона в раницата си, след което е  стрелял от упор по съучениците си. Итън Кръмбли убива две момичета и две момчета на възраст от 14 до 17 години и ранява други шестима ученици и един учител.

В друг рядко срещан съдебен процес родителите му са обвинени в непредумишлено убийство, тъй като са пренебрегнали сигналите, че той може да извърши подобно нещо. Въпреки че са били извикани от учителите, които са ги информирали, че синът им търси боеприпаси в интернет, те не са реагирали, посочва Франс прес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html