четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Сред като слезе от екрана Нана Гладуиш заживя в просторна къща в Америка 

Тв водещата продължава да работи за фондацията си, идва си в България чак през март

Ивета Петрова за в. „Галерия“

Тв водещата Нана Гладуиш се пренесе да живее окончателно в Америка след като със сълзи на очи напусна предаването „Съдебен спор“, на което беше лице цели 13 лета. От година там живее мъжът й – британецът Джонатан, който продаде тук своята компания „Сиксти кей“ на американска фирма и замина за Маями. Сега той там е консултант на свободна практика и вече има няколко клиенти, с които работи. Синът им Джейсън напусна Англо-американското училище тук и сега учи в престижен колеж в Щатите. Той продължава да тренира тенис, като вече има доста купи от международни турнири. 

Нана е решила да се отдаде на почивка и на спортната кариера на наследника си, като ще пътува с него навсякъде по света. Пациентки с онкологични заболявания притеснени от заминаването й звънят всеки ден в основаната от нея фондация „Една от 8“, за да питат дали ще я затваря, но оттам са категорични, че сдружението продължава да съществува. Асоциацията си има управител и персонал, които продължават да работят и да участват в много каузи. Нана също не спира да пуска клипове за фондацията от просторната си къща в Маями, в която властва бялото и неутралните цветове, а по стените има абстрактни картини. Във видеата блондинката дава съвети за всички дами, диагностицрани с рак на гърдата, защото самата тя е минала през коварнато заболяване два пъти.

За първи път чува диагнозата през 2012 година. Тогава синът й е само на три години и тя си пожелава да го види пораснал. Пет години по-късно тя отново чува същата диагноза, като този път беше засегната другата й гърда. „Вече съм живяла с идеята, че може би краят е близо и е доста кошмарно. Усещането, че днешният ден е последен и аз трябва да го живея като за последно не го пожелавам на никого, защото е като за безнадеждност и обреченост. Не бива да се живее с този страх. Не е полезно за психиката и за здравия разум на човека. Това е като последното ястие, преди да отведеш осъдения на смърт. Вече се будя с мисълта, че човек трябва да запази вярата си, че днешният ден не е последен, че има надежда да продължи, защото  животът е изключително ценен“, призна преди време Нана пред „Галерия“. Сестра й Мартина също е в ремисия след рак, а майка им си отиде от Алцхаймер в хоспис на 71 години, като в последните две лета не разпознаваше изобщо водещата и сестра й. Майка й някога е играела тенис, била е дори републиканска шампионка, като е тренирала заедно с майката на сестри Малееви – Юлия Берберян.

Оттам е и любовта към тениса на сина на Нана – Джейсън. Майка й обаче се отказва от спорта, след като среща татко й, който е капитан на далечно плаване. Гладуиш го губи, когато е само на 33 години и изпада в жестока депресия. И той си отива от рак, но на белия дроб. Нана дори сънува смъртта му. „Моята прабаба е имала определени пророчески способности сънувала е определени неща и си е имала свои си предсказания.

Те се бяха предали на баба ми, след това на майка ми и на мен. Майка ми имаше такива сънища, познаваше определени неща. Аз също имам подобни предсказания. Сънувах кога ще си отиде татко, а след това и че бременността ми (преди Джейсън да се роди) ще е патологична“, обяснява тв звездата. Тя сънува и срещата с мъжа си. Запознават се в България. По онова време той работи в БТК, а впоследствие създава собствена компания. Остават тук, защото още докато са гаджета, тя му казва: “Никаква Англия”. “Може да е много подредено, със сигурност и стандартът е по-висок, но е студено, не харесвам такъв климат”, обяснява тя. Е, сега го придружава в Америка, макар и да не крие, че телевизията винаги ще й липсва.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html