понеделник, 4 март 2024 г.

Медицинският съвет на „Пирогов“: Не сме съгласни да научаваме за промени в ръководство от медиите

„Изразяваме остро несъгласие да научаваме от медиите за предложените промени в ръководството“. Това се отбелязва в декларация от Медицинския съвет на „Пирогов“, подкрепена от Съвета по здравни грижи и други работещи в лечебното заведение.

Декларацията, приета на днешно заседание на Медицинския съвет, е изпратена до премиера, до председателя на Народното събрание и до министъра на здравеопазването. В нея се отправя покана към министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков да посети болницата и да се срещне с Медицинския съвет, със Съвета по здравни грижи и работещи в лечебното заведение.

„Изпълнявайки задачите при лечение на болните, персонал от 2500 човека заслужава да бъде уведомен от представители на Министерството на здравеопазването. Заявяваме, че ще отстояваме  безусловно мястото и мисията на УМБАЛСМ „Пирогов“ във фундаменталната структурата на здравеопазната система. „Пирогов“ е пример за ефективно функционираща 24-часова спешна болница“, пише в нея.

„Нека лични настроения и нагласи да не оказват влияние върху сериозни и важни за всички, включително и за цялото общество, решения като назначаване/освобождаване на ръководството на най-голямата спешна университетска болница „Пирогов“. Нещата трябва да се правят на принципна и прозрачна основа“, казват още от най-голямата спешна болница у нас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html