понеделник, 4 март 2024 г.

В Гърция фериботите ще возят елмобилите само с до 30% заредена батерия

Снимка: WIKPEDIA.ORG

Гърция поставя условия за превоз на електромобили с кораби и фериботи. Не се предвижда обаче пълна забрана за превозването на тези коли, съобщава БНР.

Част от условията за транспортирането на електромобил с ферибот е изискването батериите на колата да не са заредени повече от 30%, собственикът задължително да пътува с колата. Електромобилите да се паркират на специално място различно от паркинга за другите коли, застраховката за този тип коли е по-висока за трансфер от другите превозни средства. При други условия и строги мерки ще се транспортират и коли, които се движат с газови уредби.

Засега всяка фериботна компания има свои условия за превоз на коли на ток, като се обсъжда въвеждане на общи изисквания за всички фериботи. Ограниченията се въвеждат заради честите случаи в света на пожари от неизправни батерии на този тип автомобили.

В същото време фериботните компании в Гърция не са склонни да въведат пълна забрана за коли на ток, защото много от туристите вече пътуват с е-коли, коментират специалистите в сектора. Препоръчва се пътниците, които възнамеряват да пътуват с електромобили да се информират предварително от фериботната компания за условията за превоз.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html