вторник, 30 април 2024 г.

Везенков лети към титулярното място, втори е по резултатност от резервите на „Сакраменто“

Александър Везенков е втори по резултатност от резервите на „Сакраменто“. Българската звезда в НБА записва средно по 6,4 точки на мач, съобщиха спортните издания отвъд Океана.

За 14 изиграни мача в НБА 28-годишният българин има 44% точна стрелба, което е сериозен коефициент, особено за „новобранец“ в лигата на извънземните, където баскетболът е на съвсем различно ниво.

Везенков играе средно по 14,6 мин на мач за Кингс. Прекараното време на паркета, както и точките на спортист №1 на България рязко скочиха след последния мач на „Сакраменто“. Везенков игра точно половин двубой срещу ЛА Клипърс – 24 мин при загубата 117:131.

Родната звезда записа рекорден брой точки срещу един от фаворитите за титлата в НБА – „Лос Анджелис Клипърс“. Везенков наниза 13, като завърши с успешна стрелба от 71%.

„Не трябва да търсим оправдания. Ние бяхме изтощени от емоционална гледна точка след вчерашния обрат. Страдахме доста в нападение и защита и просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и да продължим към следващия мач“, каза Везенков след мача.

„Опитвам се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни – никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато сме допуснали 131 точки, значи не сме играли добре в защита. Имаме много дълбок отбор с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора. Когато обаче губиш, никой не го интересуват индивидуалните статистики. Ние сме отбор, който иска да печели. Когато губим, дори някой да вкара 60, няма значение“, сподели още Саша Везенков.

Везенков започва да показва все по-добри игри и следващата му цел е да започва мачовете като титуляр.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html