Начало СПОРТ Ангел Димитров си гарантира поне бронзов медал на световното по бокс за...

Ангел Димитров си гарантира поне бронзов медал на световното по бокс за юноши

България има своя първи медалист от Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения). Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, Ангел Димитров си гарантира минимум бронзово отличие. Талантът се класира за полуфиналите на първенството в категория до 50 килограма.

Димитров, трети от Европейското в Плоещ (Румъния) през пролетта, надделя над силния представител на Таджикистан Билолджон Иксанов. Националът ни проведе здрава битка, като показа много умения и качества. Той прати съперника си в нокдаун още в първия рунд, след което много хитро контрираше всеки опит за обрат на Иксанов. Така българският талант взе заслужен успех с 5:0 (29:28, 30:26, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа.

За място на финала в категория до 50 килограма Ангел ще срещне Хусан Кокхоров (Узбекистан). Двубоят е на 1 декември.

В четвъртък ни очакват още два мача с българско участие. Атака на медалите ще направят Янко Илиев (52 кг) и Роселин Бачевски (+80 кг). На 1/4-финалите Илиев, трети от Европейското в Плоещ, ще се изправи срещу Собан Рехман (Пакистан), докато Бачевски, който също е с бронзово отличие от Румъния, ще срещне Хемант Сангван (Индия).