Начало АКЦЕНТИ Ангел Джамбазки отправи остра критика към речта на Денков към ЕП

Ангел Джамбазки отправи остра критика към речта на Денков към ЕП

Ангел Джамбазки, кадър Нова телевизия

Българският премиер в Европа не трябва да говори за самолети и шарени балони, а да отстоява интересите ни, пише Ангел Джамбазки в съобщение изпратено до медиите

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

„Акад. Николай Денков в Страсбург говореше като високопоставен европейски чиновник“

„Съпредседателят на ВМРО и евродепутат в групата на ЕКР Ангел Джамбазки изрази позицията на Организацията, като се обърна към българския премиер Николай Денков по време на ключовия дебат „Това е Европа“. В речта си към Европейския парламент българският министър-председател направи кратка ретроспекция, включваща двете световни войни, но пропусна да отбележи наближаващата годишнина от Ньойския диктат, който разпокъса България. Пропусна и да обърне внимание на теми от национално значение, например нуждата България спешно да бъде приета в Шенген.

Виж още: Денков пред евродепутати в Страсбург: Апетитите на Русия към България продължават и до днес

За нас от ВМРО националният интерес стои над всичко. Това трябва да прави и българският министър-председател. Не да говори за самолети, шарени балони и прочее празнословия, а да откроява и защитава интересите на българските граждани, които са фактическия му работодател. Денков трябва да говори за високите цени на енергията, доведени от брюкселските зеленистки политики, за високите цените в магазините, за отношението към българите, сякаш са втора ръка хора.

Джамбазки говори и за дългогодишната борба на ВМРО за защитата на правата на българите в Северна Македония и Сърбия, където и до ден-днешен човешките права биват потъпкани, а хората с българско самосъзнание мачкани и преследвани.

ВМРО изисква от министър-председателя на България да се води от родолюбие и патриотизъм, а не да слугува на чужди интереси“.