понеделник, 11 декември 2023 г.

Трети опит: ПП-ДБ издигат Борис Бонев за председател на СОС

Снимка: Архив

„Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ – „Спаси София“ за трети пореден път ще издигнат Борис Бонев. Това съобщи общинският съветник от ПП-ДБ-СС Андрей Зографски в БНТ.

Андрей Зографски допълни още, че „при този фрагментиран общински съвет не е изненада, че за втори път не успя да се избере председател. Само 2 седмици са минали след изборите, вероятно още емоцията в някои политически субекти не е отминала. Нашата заявка беше и все още я спазваме, че няма да управляваме с ГЕРБ – нито скрито, нито открито. Очакваме обаче да ни подкрепят за избор на председател. Борис Бонев е равно отдалечен от всички политически субекти, които са представени на национално ниво. Той получи почти 25 000 лични преференции, което ясно показва подкрепата на гражданите към него. Критиката към ГЕРБ от негова страна винаги е била обоснована. От друга страна не видяхме кой знае какви аргументи срещу нашия кандидат“, каза Андрей Зографски.

„Решението определено е в първата политическа сила и тя трябва да намери формулата, за да се реши конкретния казус. Ние ще участваме в разговорите и ще говорим по политики, ще търсим допирни точки. Личността трябва да е на заден план. Въпросът е този председател какви политики ще предприеме“, уточни Еньо Савов – общински съветник от МК „БСП за България“.

„Решението на „Възраждане“ е да подкрепят нашия кандидат. Аз получавам дежа вю. Това, което се случи в Народнто събрание преди 6-7 месеца, се случва сега в общинския съвет. Най-вероятно развръзката ще бъде по този начин – сглобката да се пренесе от национално към местно ниво. В момента това, което ГЕРБ правят е да извиват ръцете на ПП-ДБ – „Спаси София“ по отношение на това да им покажат, че без тях не могат. Ние не можем да подкрепим нито едните, нито другите. Разговорите за политики в София трябва да бъдат прагматични, но това не се случва“, коментира Деян Николов, общински съветник от „Възраждане“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html