понеделник, 11 декември 2023 г.

Поредно пребито дете в училище: 13-годишни тормозят свой съученик

В социалните мрежи се появи поредно видео на агресия между деца. Участниците този път са 13-годишни момчета от спортното училище в Силистра, съобщи майката на пострадалото дете в Нова телевизия.

Майката е разпространила видеа, които показват тормоза над сина й. По нейните думи момчето е със синдром на аспергер и хиперактивност.

Виж още: Агресия между деца: Пореден случай на насилие над дете със специални потребнист

Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син. Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

Майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат, последният случай на агресия срещу него е от петък. Заместник-директорът на спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче.

Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет.

Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка,която ще продължи в рамките на 5 дни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html