неделя, 10 декември 2023 г.

И Тома Биков скочи срещу Денков

Тома Биков, снимка Интернет

И Тома Биков отправи остри критики към Николай Денков „Денков да си мери приказките, началниците са му тези, които са гласували за него“, коментира Биков. И категорично заяви, че вотът на недоверие няма да мине.

„Няма да подкрепим Бонев за председател на Столичния общински съвет, тъй като ПП–ДБ не желаят нашата подкрепа. Освен това той е крайно неподходящ за тази позиция. ГЕРБ по-скоро трябва да бъде опозиция в СОС. Не виждам смисъл да предлагаме наш кандидат“.  Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред NOVA News.

По думите му Асен Василев ще преценява кой проект е ефективен и кой не е. „Той по принцип така управлява държавата. Преди да са изпълнили приходите вече са направили фонд, но в него не са събрани парите. Ако това се случи, Василев ще каже кое е хубаво и кое лошо. ГЕРБ иска нормализация на бюджетната политика – когато запишеш приходи да е на база точна прогноза, а не да си натъкмиш екселската таблица. Единственият приоритет на бюджета е 3%, към това се натаманяват приходите. Ако този бюджет бъде приет, лятото ще имаме актуализация. Това за Василев е нормално, защото не му се сбъдват прогнозите. Искаме реалистичен бюджет“, коментира той.

Според него парите за култура са крайно недостатъчни и работещите в сектора имат право да протестират. „Не са били давани толкова пари, колкото е трябвало. Това трябва да бъде преосмислено. 28 млн. са отделени за дейности. Ще настоявам за адекватен бюджет за култура. Надявах се на 250 млн., за да се нормализира ситуацията“, смята Биков.

Относно падането на дерогацията той уточни, че с руския петрол се правят далавери, а Кирил Петков се държи като собственик на рафинерия. „Целта на дерогацията беше да се снабдяваме с руски петрол, докато рафинерията премине на друг. „Лукойл“ прави свръхпечалби с износ на нефтени продукти, който не се облагат с данъци. Денков да си мери приказките, началниците са му тези, които са гласували за него“, коментира Биков. И категорично заяви, че вотът на недоверие няма да мине.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html