неделя, 10 декември 2023 г.

Димитър Манолов: Пари за коледни добавки ще се намерят

Снимка: Булфото

Димитър Манолов, лидер на КТ „Подкрепа“ коментира пред БНТ новите данъчни промени и смята, че пари за коледни добавки ще се намерят.

Той обясни, че в деня на балотажа са се появили нови неща, които първоначално не са присъствали в списъка, който е обсъждан.

Манолов разкри как той и неговият колега от КНСБ са били поканени на неформална среша от премиера Николай Денков и от Асен Василев. По думите му, редно е дебат заради новите предложения да има в НСТС. „Драмата“, по думите му, е именно такса „Сгради“ и данък „Смет“. Той напомни, че има логика да взимат пари от хората, които има инвестиционни имоти, но не и от тези, които имат един единствен покрив над главата.

Във връзка с това, че няма да има отпускане на средства за коледни надбавки на пенсионерите, Димитър Манолов каза, че „семплата ми прогноза е, че ще бъдат намерени пари“.

„Ние сме я играли тази игра“, обясни той.

Лидерът на КТ „Подкрепа“ коментира още, че проблеми няма в министерствата, по-скоро те са в агенциите. „Проблемът в заплащането не е в това колко средства се отпускат“, напомни той и  обясни, че е в начина на разпределение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html