събота, 2 декември 2023 г.

Ваня Григорова нейният щаб ще оспорват избора на Васил Терзиев за кмет на София

Ваня Григорова се съмнява в честността на вота и ще оспорва избора на Васил Терзиев за кмет на София. „Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние – от 3000 до 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави господин Терзиев, ако и когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни“, предаде БНТ.

Данните, ако са истински, показват, че имаме двойно увеличение между първи и втори тур. Действителният ръст вероятно е още по-голям. На първия тур успяхме да се преборим с едната коалиция в сглобката, малко не ни остана да се преборим с другата част от сглобката. Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски, включително и технически ресурс, с които разполага ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Въпреки това водим в 13 от 24 района на София. Това на практика са всички големи жилищни райони, с изключение на някои части от Младост. Дадохме надежда на много хора за това, че София може да бъде различна и до последно ще се борим за всеки глас, защото за нас всеки софиянец е важен.“, заяви Ваня Григорова.

„За нас изборите не са приключили. В момента проверяваме секция по секция, проверяваме протокол по протокол, броим глас по глас. Подкрепата, която получихме от софиянци ни задължава да направим това. И вече мога да ви кажа, че имаме достатъчно основания, за да оспорим крайния резултат от избора и ще го направим по всички правила. Няма да допуснем да ни бъде открадната победата“, заяви Иван Таков, председател на БСП – София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html