понеделник, 11 декември 2023 г.

В Петрич 8 партии искат касиране на изборите за общински съветници

Социалните мрежи в последните дни се изпълниха с кадри на фалшифициране на изборите в секционните комисии.
Снимка: СКРИЙНШОТ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

Осем партии внасят иск в Административния съд за касиране на изборите за общински съветници в Петрич, съобщи БНР.

Изборите за местна власт в община Петрич са произведени в изключително напрегната обстановка и са били компрометирани от некомпететентна изборна администрация. Това заявяват в жалбата си представители на осем политически партии в Петрич. Големият брой отчетени като недействителни бюлетини и грешното вписване на преференциите са сред мотивите. Около 13% от бюлетините са невалидни. Липсват и гласове на кандидати, гласували за себе си с преференция.

Против решението се обявиха и избрани общински съветници. Сред тях е Станимир Златков от Движение „Напред България“. Той се аргументира, че сред съпартийците му има млади хора, които са разочаровани от вота.

Искът за касиране на резултатите от изборите за общински съветници в Петрич е колективен и ще бъде внесен преди обед в Административен съд-Благоевград.

Активното мероприятие на партиите на статуквото със забраната на гласуването с машини доведе до масово опорочаване на първия тур на местния вот. В купени секционни комисии се драскаше върху бюлетините и те бяха преправяни или превръщани в невалидни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html