събота, 2 декември 2023 г.

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб

Холивудската актриса и доскоро посланик на добра воля на ООН Аджелина Джоли разкритикува действията на Израел в ивицата Газа, като заяви, че невинни жители са „бомбардирани“ и в резултат на това анклавът се превръща в масов гроб, предаде ТАСС, като цитира неин пост в профила й в Инстаграм.

Публикацията е във връзка с ударите по бежанския лагер „Джабалия“, като палестинците обвиняват за тях Израел. „Това е умишлено бомбардиране на население, попаднало в капан, което няма къде да избяга. Вече почти две десетилетия Газа е затвор на открито, който бързо се превръща в масов гроб. 40 процента от убитите са невинни деца. Цели семейства са убивани“, написа Джоли.

Според нея световната общност „само наблюдава“ как милиони палестински цивилни граждани са подложени на „колективно наказание“. Актрисата също така казва, че жителите на Газа не получават храна, лекарства и хуманитарна помощ „в нарушение на международното право“.

„Отказвайки да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни в конфликта, световните лидери стават съучастници в престъпления“, посочва в публикацията си бившият посланик на добра воля на ООН.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html