събота, 2 декември 2023 г.

Отново стартира безумието, наречено нощен градски транспорт

Николай Коцев

Нощният транспорт в София стартира отново в 23.30 ч. на 1 ноември, съобщи Центърът за градска мобилност. Общата спирка за всички автобуси е на пл. „Княз Александър Първи“.
Две линии ще свързват големите квартали на София, отбелязват още от ЦГМ. Първата линия е „Люлин“ – „Младост“ 4 (от спирка ж.к. „Люлин“ -1,2 (код 0650) до спирка ж.к. „Младост“ – 4 (код 0669) и обратно).
Втората линия е „Обеля“ – „Студентски град“ (от спирка кв. „Обеля“ (код 0874) до ж.к. „Студентски град“ (код 1694) и обратно).
Билетът струва 2 лева и важи за неограничен брой прекачвания. Може да се плати с пари в брой на кондуктора в превозното средство; да се зареди предварително в Sofia city card или в Sofia city card Ultralight; с физическа или виртуална банкова карта, като се валидира на сините устройства в автобусите.
Нощният транспорт може да се използва без допълнителен превозен документ, ако имате годишна карта за всички линии, заплатена по редовна тарифа, 24-часов или 72-часов абонамент, посочват от ЦГМ.
Столичният общински съвет (СОС) прие на заседание на 27 юли решение за възстановяването на нощния транспорт на два етапа – две линии от края на октомври и други две до 31 декември, обслужващи районите „Младост“, „Люлин“, „Студентски град“, „Обеля“, ж.к. „Гоце Долчев“, ж.к. „Дружба“ и др.

Кой ползва нощен градски транспорт, не е много ясно. Сигурно е кой го плаща – софиянци се бъркат в джоба заради популисткото недоносче. Защо? За да може пияни, наркомани и нелегални мигранти да има къде да подремнат. Седи, грей СА, спи в рейса. Нощният транспорт е абсолютно опасен за вашето здраве. Хората не трябва да позволяват на децата си да се возят там. Ненужна приумица! Не е практично, няма полза, безсмислено е. Не ми говорете как било в Амстердам и Лондон, съвсем различно е. Например, там си нямат Център за големи мозъци (ЦГМ). Тамошните еквиваленти работят за хората, а не за гушката на някой крадлив чиновник. В същото време куп проблеми на София стоят нерешени, а се иска просто малко воля, за да бъдат отстранени. Дано новият общински съвет и новият кмет премахнат тази дебилска иновация! Всъщност въпросът не е дали ще го направят, а кога!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html