сряда, 1 май 2024 г.

„Лев Инс“ застрахова строеж на отсечка от магистрала в Румъния

Снимка: БГНЕС

Застрахователна компания „Лев Инс“ застрахова „Договор за изпълнение на работи по магистралата Плоещ – Бузъу, Лот 2“ на стойност 251 млн. евро, съобщиха от компанията. Фирмата ще гарантира навременното и качествено изпълнение на строителните работи по проекта, който трябва да бъде изпълнен до април 2025 г.

ЗК „Лев Инс“ АД застрахова строителството на отсечка от 28,25 км., включително изграждането на 20 мостови съоръжения, по АМ Плоещ – Бузъу, ЛОТ 2: Мизил – Пиетроаселе км 21+000 – км 49+350, Румъния от международен консорциум. Проектът е финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост на северната ни съседка, а гаранционният срок по полицата е 10 години.

В началото на август стана ясно, че „Лев Инс“ АД ще участва в застраховката на реконструкцията на „Спотифай Камп Ноу“ в Барселона, съобщава застрахователната компания, без да посочва финансовите параметри на договора. „Лимак Кънстракшън“ (LIMAK CONSTRUCTION), ангажирана с реконструкцията и увеличение на капацитета на стадиона, избра „Лев Инс“ АД за обезпечаването на застраховката „професионална отговорност“ при изпълнение на дейността по проекта.

„Спотифай Камп Ноу“ е най-големият футболен стадион в Европа и четвърти в света с капацитет от 99 354 седящи места. Съоръжението е открито официално на 24 септември 1957 година след около три години и половина строителни работи. Стадионът обаче вече изостава сериозно от най-модерните съвременни стандарти, като последното по-значимо обновяване е през 1998 година. След реконструкцията ще се увеличи капацитетът му до 105 000. Проектът за реконструкция и увеличение на капацитета на „Спотифай Камп Ноу“ започна през юни 2023 г. и е на стойност 1 млрд. евро.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html