вторник, 30 април 2024 г.

Асен Василев щял да бори корупцията като Стамболов

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Министър Асен Василев декларира намеренията на правителството да доведе борбата с корупцията докрай, съобщи БНР.

По време на форум, посветен на подобряването на прозрачността и управлението, той посочи, че много вече е направено, но предстоят реформи, които да се превърнат в практика: „Корупцията, особено в България, е пуснала изключително дълбоки корени. Тя е проникнала в профсъюзите, в работодателските организации, в почти всички сектори на икономиката и в почти цялата държавна администрация и борбата срещу толкова голямо раково образование в българското общество няма да е нито бърза, нито лесна. Тя ще изисква постоянство, ще изисква да се работи умно, да не се отказваме, а и някой път, ако използвам една фраза на Стефан Стамболов: „Да се хванем за опашката на дявола, за да извадим страната от блатото“.

Василев каза, че България разполага с финансов ресурс за хуманитарна помощ за Израел. По думите му, средствата няма да се отразят на подкрепата за Украйна:

„По принцип има заделени, както казах, в Централния бюджет и Министерството на външните работи, специални средства за оказване на хуманитарна помощ на държави в криза. Така че аз не виждам по какъв начин на едното би се отразило на другото“, добави финансовият министър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html