сряда, 1 май 2024 г.

Борисов: Вярвам на Денков и министрите

Снимка: Архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира протеста на земеделците и срещата им с премиера Денков“Първо: „искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля – да седнат и да преговарят, вчера го направиха. Днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши, да го решим, но да се доведат докрай преговорите“.

“Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС, ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил. Имат пълната ни подкрепа като парламетарна група, ако трябват законови промени“, допълни Борисов, цитира агенция Фокус.

„Таймингът е такъв. До декември промените в Конституцията трябва да бъдат приети окончателно и това е изключително важно“, коментира Борисов по повод изказването на Христо Иванов, който посочи, че промените на първо четене трябва да бъдат гласуване на 6 октомври, а на второ и трето на 6-7 декември.

На въпрос ДПС част от коалицията ли е, лидерът на ГЕРБ каза: Може да го наричаме сглобка, може да го наричаме некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС, но след петте избора се събрахме и решихме, че във втория мандат с премиер Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да управляват. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи. Затова към тази некоалиция се прибавиха и ДПС, за да направим конституционните реформи, там където е необходимо да имаме по-голямо мнозинство. Ако в тази враждебна обстановка към ПП-ДБ от страна на ИТН, Възраждане и БСП, се прибави и ДПС аз мисля, че много трудно ще бъде за всички в този парламент. Затова решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с думите, които са възприети от вас в продължение на 30 години демокрация, нека да ги наричаме с нови думи. Българският език е богат“, добави лидерът на ГЕРБ.

По темата за местните избори и кой ще бъде кандидатът на партията за кмет на София,  Борисов сподели, че е имало над 20 номинации за кандидати за кметове на столицата. Той добави, че когато е ясно името на кандидата, ще покани представителите на медиите в партийната централа и ще го представи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html