понеделник, 25 септември 2023 г.

Фуркан Аксой вдигна сватба с любимата си Севде

Младоото семейство по време на тържеството

Синеокият чаровник от екрана Фуркан Аксой, познат с ролите си в „Дъщерята на посланика“ и „Ти разкажи, Черно море“, сключи брак с дългогодишната си любима Севде Чоманоглу. Двойката се врече във вечна вярност няколко седмици след официалния си годеж на тежка церемония в Истанбул. Фуркан е вярващ човек и се беше постарал да направи тържеството във всички традиции на Югоизтока.

Актьорът каза „да“ на очарователната Севде пред самия Мехмет Тевфик Гьоксу – кмет на централния район на Истанбул – Есенлер. Свидетели на церемонията са били валията на Адана и министърът на финансите на Турция Нуредин Небати. На тържеството можеха да се видят куп знаменитости от шоубизнеса, за младоженците извиси глас известният изпълнител Иззет Йълдъзхан.

Фуркан Аксой, който определено води светски начин на живот, не може и не иска да скъса с консервативните традиции, в които е отгледан. Той е силно религиозен и всъщност се задомява едва след като отби военната си служба и след като отиде на поклонение до Мека. Той е роден на 16 април 1994 г. в град Адъяман, разположен в източната част на Южна Турция. Като дете е силно запален по футбола и мечтае за спортна кариера. В гимназията обаче открива, че артистичните импровизации му се отдават с лекота. Постепенно театралната сцена започва да го привлича повече от футболното игрище и Фуркан съобщава на многочленното си семейство, че възнамерява да стане актьор. Получава пълната им подкрепа и се отправя към Истанбул.

Завършва престижния Истанбулски културен университет и през 2017 г. дебютира пред камера с малка роля в телевизионния сериал „На крилете на любовта“. Още на следващата година е избран за ролята на един от близнаците Калели в „Ти разкажи, Черно море“. Самият той често твърди, че има чудесни спомени от снимките на поредицата. Много е благодарен на местните жители, които са се старали през цялото време нищо да не им липсва и да се чувстват като у дома си.

Хорото, което младоженецът изигра

На сватбата с любимата си Севде той изпълни традиционния сватбен зейбек, а като намигване към гости и почитатели, с приятелите си изиграха добре познатото мъжко хоро от „Ти разкажи, Черно море“. Фуркан не крие, че телевизионната индустрия е изпълнена с предизвикателства за актьорите. Той признава, че е готов на всичко за професията си, но никога не би направил компромис с принципите и морала си, който е наследил от семейството си.

Красавецът често прекарва във фитнес залата, когато има свободно време

Въпреки че избира актьорството за своя професия Фуркан не изоставя и спорта. Той използва всяка свободна минута за тренировки във фитнес залата, участва в аматьорски футболни турнири и посещава редовно двубоите на любимия си отбор „Галатасарай“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html