петък, 22 септември 2023 г.

Почина Джак Сони от „Дайър стрейтс“

Китаристът е участвал в много от емблематичните парчета на бандата

Джак Сони, китаристът на „Дайър стрейтс“, работил върху култовия албум „Brothers in Arms“ („Братя по оръжие“), почина на 68 години, съобщи ДПА.

Хиляди фенове и известни музиканти отдадоха почит на Джак Сони в социалните мрежи. „Ще ни липсваш толкова много, но си завинаги с нас“, пишат хората.

Наричат Джак Сони „другия китарист в „Дайър стрейтс“ – блус бандата, основана от Марк и Дейвид Нопфлър, Джон Илсли и Пик Уидърс през 1977 г.. Уебсайтът на Сони го описва като „писател, музикант, номадски разказвач, баща и дядо, който е взел присърце реалността в трудно усвоения урок, че животът е кратък“.

Джак Сони свири в албума на групата „Brothers in Arms“ и в съпътстващото записите турне. Той участва и в групата „Ди Ес Ел Легаси“, създадена от музиканти, свирили и записвали с „Дайър стрейтс“ през годините.

Според негови близки е боледувал от известно време, но не се казва от какво точно. След като напусна „Дайър стрейтс“, Сони продължи да свири, завръщайки се в групата, която сформира в края на 70-те.

Предишна статияБусе Мерал мрази мъжете
Следваща статияАндреа на нож с Меди

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html