сряда, 4 октомври 2023 г.

Опра и Скалата дариха 10 млн. долара на пострадалите в Мауи

Опра Уинфри и Дуейн Джонсън-Скалата

Опра Уинфри и Дуейн Джонсън-Скалата учредиха дарителски фонд, който ще помага директно на семейства и отделни лица, които са били разселени и засегнати от опустошителните горски пожари на хавайския остров Мауи, съобщи Асошиейтед прес.

Фондът „People’s Fund of Maui“ стартира с първоначално дарение от 10 милиона долара, направено лично и на равни начала от Уинфри и Джонсън. Всеки пълнолетен жител над 18-годишна възраст, който живее в засегнатия район и е бил разселен заради горските пожари в Лахайна и Кула, има право да получава по 1200 долара на месец за подпомагане в периода на възстановяване. Учредяването на фонда е осъществено с благословията на местната общност, сред които е и холивудският актьор Джейсън Момоа.

„През последните няколко седмици се срещах с хора от цялата общност, засегнати от пожарите, и ги питах от какво имат най-голяма нужда и как мога да им бъда полезна“, каза Опра Уинфри в изявление. Оказало се, че хората, които загубиха домовете и работата си, най-много се притеснявали от финансовите проблеми.

„Когато хората по света наблюдаваха катастрофалните загуби и разрушения, причинени от пожарите на Мауи, те станаха свидетели и на великия дух и устойчивост на нашата полинезийска култура и на огромната сила на местните хора. Дори в най-трудните моменти те се обединяват и се изправят срещу изпитанията. Това ни прави по-силни“, каза Скалата, в чиито вени тече и хавайска кръв.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html