петък, 22 септември 2023 г.

Продължителни порои наводниха Ахтопол и Царево

Снимка: БНР

Продължителни порои наводниха Ахтопол и Царево, съобщи БНР. Потоп има в Ахтопол, пътят Ахтопол – Царево е затворен“, информират местни хора.

От МВР – Бургас обясниха, че заради преливане на река Велека е затворен и пътят от Варвара към Синеморец. На телефон 112 са получени сигнали, че в ниските части на „Арапя“ има до два метра вода, както и няколко автомобила, които са отнесени в морето. Към момента се работи за спасяване на бедстващи хора.

Община Царево обяви частично бедствено положение заради обилните валежи в региона. Тя ще е в сила следващите 5 дни. Река Велека е преляла при с. Кости и залива населеното място, обяви кметът Георги Лапчев. „Направили сме пълна организация да бъдат евакуирани хората, които са били в опасност. Водата е невиждана, която се излива“, сподели градоначалникът пред БНР Бургас.

Кметът призова да се ограничи движението на юг от Царево, много участъци в момента са затворени. „Към този момент всички населени места имат ток, но дъждът не спира. Няма бедстващи хора, има няколко паднали коли, които са пострадали“.

Поройният дъжд запуши дере, от което водата се оттича в морето, затова и има много наводнени жилищни сгради, както и хотелски комплекси. Сирени приканват жителите на Царево да се евакуиран на по-високи места, тъй като има сигнали, че приземните етажи на няколко хотелски компекса в къмпинг „Нестинарка“ са залети от вода.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html