неделя, 26 май 2024 г.

Калин Стоянов в отговор на Тодоров: Виждам само политичиски коментари по опорни точки

Снимка: БГНЕС

„Главният секретар е висшата професионална фигура в МВР. Като такъв той има ангажимент да ръководи, координира и контролира всички полицейски дейности. В интервютата му от последните дни, обаче виждам само политически коментари и говорене по едни и същи опорни точки“. Това гласи позиция на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на интервюто на подалия оставка главен секретар на МВР Петър Тодоров, предаде Би Ти Ви.

Относно обвинението на Тодоров, че оставката му е поискана след среща между Стоянов и съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков министърът обяви, че от юни не се е срещал с депутати.

„Причините са изцяло професионални и те са в резултат на лично моите наблюдения за работата на главния секретар. Той твърди, че сме работили добре. Очевидно това е неговата оценка за моята работа“, подчертава вътрешният министър.

Той е категоричен, че в двата си разговора с главния секретар на МВР е провел два разговора, откакто е министър и два пъти му е казал, че не може да разчита на него.

„Отговорът му беше, че няма да освободи поста, ако преценя да пробвам с процедура по освобождаване до президента. Точно това направих. Редно би било главният секретар, бидейки две години в тази си функция, да познава добре системата, за да не внушава неистини. В МВР има специализирани структури, които се занимават с издирване. Спекулативно е да се твърди, че директорът на ГДБОП може да е пряко отговорен за издирването на изчезнали лица“, гласи още позицията на Стоянов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html