сряда, 4 октомври 2023 г.

Обвиненият за убийството на млада жена от Омуртаг остава в ареста

Окръжният съд в Търговище уважи искането на прокуратурата в областния град и определи най-тежката мярка „постоянен арест“ спрямо 28-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това съобщават от прокуратурата, предаде Дарик.

Жертва на тежкото престъпление e млада жена на 21 години, с която обвиняемият живеел на семейни начала.В ранния следобед на 29 август 2023 година между двамата възникнал конфликт, който довел до физическа агресия спрямо младата жена. 28-годишният мъж нанесъл жесток побой над нея, в резултат на който тя починала.

В хода на разследването по случая и събраните до момента факти станало ясно, чежената и друг път ставала жертва на домашно насилие, упражнявано от 28-годишния обвиняем.

Преди да бъде задържан под стража, мъжът беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на въззивна проверкаот страна на Апелативен съд-Варна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html