петък, 22 септември 2023 г.

Борисов: Не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, а за да свършим работа

Лидерът на ПП ГЕРБ е заявил преди откриването на първото пленарно заседание след лятната почивка на депутатите: „Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, а за да свършим работа и засега те вървят. Докато вървят, това ще бъде нещото, което ще задържи правителството заедно. Този нов сезон трябва да се променя Конституцията“, допълни той.

„Трябва да приемаме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната, и да приключим с тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този“, коментира още Борисов.

По думите му кадровите назначения така или иначе се правят, а в момента трябва да се овладеят цените и инфлацията. Каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за обсъждане в НС още следващата седмица. Коментира и казуса с поисканото отстраняване и последвалата оставка на главния секретар на МВР:

„Президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата и ще държат главен секретар, с когото правителството да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов главен секретар, защото от друга страна не е редно едно правителство да не може да направи всичко, в което вярва“.

Борисов заяви, че партията на промяната носи цялата отговорност за това назначение:

„Ние, както каза Кирил Петков, имаме 10 зам.-министри от сигурно 60, имаме един министър – вицепремиер от 18 или 19. Да, ние подкрепяме, във важните неща дори сме водещи, но по другите теми – Денков и вътрешният министър трябва да говорят с президента и да уговарят министрите“.

Лидерът на ГЕРБ отрече участие на руския политик Андрей Бабаков в изграждането на газопровода „Турски поток“, който Борисов нарича „Балкански“.

„Считам, че във времето, в което Турция и Гърция направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, успяхме да се преборим и да си направим „Балкански поток“, който е 100% държавен и в момента е печатница за пари за българските граждани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html