сряда, 4 октомври 2023 г.

Стотици арестувани след кърваво меле на карнавал в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стотици арестувани след кърваво меле в Лондон, съобщи БНР. Прочутият карнавал в лондонсикя квартал „Нотинг Хил“ приключи с 8 намушкани. Смята се, че около 2 милиона души са били по улиците на Лондон в най-големия карибски карнавал в Европа.

Двама мъже са в болница след поредица от намушкания с нож по време на карнавала в Нотинг Хил. 29-годишен мъж е в критично състояние, докато 19-годишен е в тежко, но стабилно състояние. Шестима други мъже получиха прободни рани, но без опасност за живота при отделни инциденти с нож в заключителната нощ.

През първите два дни на фестивала имаше 275 ареста, повече от половината вчера, предимно в късните часове, за редица престъпления, включително притежание на нападателни оръжия, сексуално насилие, нападения срещу полицаи и притежание на наркотици.

Заместник-помощник-комисар Аде Аделекан, който ръководеше полицейската операция, каза, че е жалко, че за втора поредна година понеделник вечер на карнавала е помрачен от сериозно насилие.  „Никой не оспорва значението на карнавала в културния календар на Лондон и огромното мнозинство от дошлите сигурно са имали положително преживяване, но не можем да пренебрегнем използването на ножове, сексуалните посегателства и атаките срещу полицаи, които видяхме“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html