сряда, 4 октомври 2023 г.

85-годишен мъж взриви граната в старчески дом в Хърватия

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

В неделя са били убити двама души при бомбена експлозия в старчески дом в Дуго село, на 20 км от Загреб, съобщава хърватският портал „Индекс”. Загинали са 85-годишен мъж и 81-годишна жена, а 79-годишен мъж е тежко ранен, предава Нова телевизия.

Вестник „Ютарни лист” пише, че експлозията е станала, когато 85-годишният е активирал ръчна граната в кухнята, където са били други двама души – жена, която е загинала, и мъж, който е тежко ранен. Полицията разглежда случая като убийство и самоубийство.

Кристиян Чупурдия, дежурен хирург в болницата „Дубрава”, заяви, че пострадалият мъж е бил докаран със сериозни наранявания, причинени от експлозията. Дежурният хирург не пожела да прогнозира какви са изгледите за възстановяването на пациента. „Има много кръвозагуба и всичко това има последствия за целия организъм. Трябва да изчакаме ден-два”, заяви той.

Ръководителят на пожарната служба Желко Ременар описа как, след като са получили сигнала и са пристигнали на мястото, са открили ужасна сцена на приземния етаж. „Това беше една от най-болезнените интервенции, случвали се в нашия район. Сцената беше ужасна”, каза той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html