петък, 22 септември 2023 г.

Нинова: Нито ще подкрепим бърза промяна на Конституцията, нито смяната на 3-ти март

Снимка: Архив

Искам днес да ви дам гаранции, че когато се опре в парламента до гласовете на БСП за бързата процедура за промяна на Конституцията, няма да се случи. Управляващите няма да получат нито един глас на социалист – депутат. Няма да се съгласим хора с двойно гражданство да ни управляват, а 3 март да бъде заличен като национален празник, както и да се направи псевдореформа в съдебната система. Ще срещнат най-силния отпор от БСП. Това заяви в местността Жабокрек, под Рилския манастир, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя участва в традиционния събор на социалистите от Кюстендилско и Благоевградско, където в края на август се отбелязва годишнина от акцията на партизаните от Рило-Пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

„Събираме се на това място, за да отдадем почит на антифашистите, дали живота си в борбата срещу кафявата чума. Но днес ситуацията е по-различна от всички други, когато сме били заедно тук – тече процес на подмяна на българската история, на заличаване на българската памет. Днешното поколение не знае що е българщина, що е родина, що е история и що е героичен български народ“, каза пред събралите се социалисти Нинова.

Ние категорично се противопоставяме на премахването на Паметника на Съветската армия. Знаете, че подменихме с наши средства счупената плоча, но това не спря онези партии, които не можейки да предложат бъдеще на народа си, го разделят и изправят едни срещу други, на база на миналото. Този процес получи своята кулминация в циничното предложение да бъде сменен националният празник 3 март, посочи още Нинова, цитирана от БТА.

В словото си тя изтъкна, че БСП е единствената партия, която е с история, идеология и със структури, и която може да се противопостави на този процес.

Партиите, които наричат себе си десни и евроатлантически, са представяни от деца и внуци на комунисти. Отказват се от бащи и майки, хулят семействата си. Човек, който може да се откаже от родителите си без срам, ще се откаже и от родината си, каза лидерът на социалистите.

Тя посочи, че „уж с цел промяна“, в България се е върнал мутренският модел на управление на Борисов, „заедно с препирането и връщането му във властта“.

Не сме се борили седем години с този модел, за да се предадем сега. Няма да се предадем срещу новата власт – стара, но добавена с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Излъгаха хиляди надежди за промяна, за да направят подмяна. „Барселонагейт“ и „Чекмеджегейт“ са закрити, започнаха показните разстрели по улиците. Всеки ден мигранти. Инфлацията върви нагоре, горивата растат. В това правителство няма нищо европейско, нищо народно, защото ако първите правителства на Борисов бяха корупционни, тези са антинародни, заяви от подиума Нинова.

Тя призова симпатизантите си да не губят вяра и надежда, че това може да бъде променено и посочи, че то може да се случи през местните избори.

На събора присъстваха партийни структури от целия Югозапад, както и кандидати за кметове в района. Подготвена е музикална програма, официална част и курбан в местността Кирилова поляна, над манастира.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html