четвъртък, 21 септември 2023 г.

Денков към Радев: Очакваме положително съгласие за прекратяване на правомощията на главния секретар на МВР

Николай Денков
Снимка: GOV.BG

„Точка втора от днешното заседание ще разпределим задачите на отговорните министерства, свързани с произвеждането на местните избори – МВР, Министерство на финансите, МРРБ, Министерство на правосъдието и Министерство на електронното управление. Всяко от тях поема специфични отговорности, с които да се справи през следващите два месеца. Тези задачи трябва да се изпълянт съгласувано с Централанта избирателна комисия (ЦИК)“.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков преди днешното заседание на Министерски съвет.

Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с незаконното производство и разпространение на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата, МВР ще поеме редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок. Затова е важно екипът в Министерството да работи в синхрон, съгласувано, за да успее да си свърши работата, отбеляза премиерът.

Министърът на вътрешните работи вече е изпратил мотивирано исакне до президентството, с което изисква смяна на главния секретар, с когото има разлчини в това как да бъде координирана и осигурена работата в министерството. Мотивите ще бъдат разяснени от него след заседанието на Министерски съвет. Очакваме решението на президентството. След като получим положително съгласие, както се изисква от правилника на МС предложението ще бъде внесено за решение, посочи Денков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html