петък, 22 септември 2023 г.

Доналд Тръмп иска доброволно да влезе в затвора в Джорджия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че има намерение да се яви в затвора в окръг Фултън, за да се предаде на властите. Намеренията си той обяви в собствената си социална мрежа Truth social, съобщава БТА.

„Ще отида в Атланта, щата Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН“, написа Тръмп. Бившият държавен глава е обвиняем по делото за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия. Според него обвиненията са политически мотивиран опит да бъде провалена кампанията му за преизбиране.

По-рано днес телевизия Си Ен Ен съобщи, че Тръмп планира да се яви в затвора в окръг Фултън в четвъртък. Датата е била договорена между адвокатите на Тръмп и канцеларията на прокурора на окръга днес покрай договарянето на условното му освобождаване под гаранция.

Медията написа още, че в четвъртък Тръмп ще се яви в затвора в окръг Фултън и ще премине през стандартните процедури за арест – ще бъде претърсен, сниман и ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Това е първото от общо четири дела срещу Тръмп, по което той ще трябва да плати 200 000 долара гаранция за условно освобождаване и ще бъде задължен да не отправя заплахи в социалните мрежи, за да не наруши условията по гаранцията.

Прокурорите по делото предложиха то да започне на 4 март догодина, докато адвокатите на Тръмп поискаха отсрочка до 2026 г., посочва БТА.

Вчера стана ясно, че съдия в щата Джорджия е определил гаранция от 200 хил. долара за бившия американски президент Доналд Тръмп по делото за подмяна на резултатите от изборите през 2020 година. В условията на споразумението се изтъква, че Тръмп не трябва да извършва действия по сплашване на обвиняеми или свидетели. Това включва и публикации или споделяне на постове в социалните мрежи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html