Начало КРИМИ И ПРАВО Осъдиха на доживотен затвор медицинска сестра, убила седем бебета

Осъдиха на доживотен затвор медицинска сестра, убила седем бебета

Осъдиха на доживотен затвор медицинската сестра, която беше призната за виновна за убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест в болница във Великобритания.

33-годишната Луси Летби получи доживотната присъда от Манчестърския кралски съд в Северна Англия. Тя отказа да се яви в съдебната зала, което предизвика призиви за промяна на законите – обвиняемите да са длъжни да присъстват на изслушванията за присъда. Би Би Си предаде ареста на живо.

В петък съдебното жури я призна за виновна по дело, което ужаси страната и превърна Летби в най-жестокия британски сериен убиец на деца. В един от случаите медицинската сестра е убила момченце, като е вкарала въздух в кръвта му, съобщи британската информационна агенция PA Media, цитирана от Нова телевизия. На следващия ден тя се опитала да убие неговия брат близнак, като го отровила с инсулин.

При претърсването на дома на Летби полицията открива множество ръкописни бележки, сред които и една, която гласи: „Аз съм зло, защото направих това.“