петък, 22 септември 2023 г.

С 22 % се увеличават заплатите в Спешна помощ

Снимка: БГНЕС

С 22 % се увеличават заплатите в Центровете за спешна медицинска помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20 %. Това бе договорено на провелото се днес заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в „Здравеопазването”, свикано по инициатива на Федерацията на синдикатите в здравеопазването, съобщава на сайта си Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

На заседанието беше поет ангажимент в кратък срок да започнат преговори за нов Колективен трудов договор за 2024 г. Страните се договориха на отделен Отраслов съвет за тристранно сътрудничество да бъдат обсъдени приоритетите в здравеопазването, информира синдикатът.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков е бил избран за председател на Отрасловия съвет на заседанието.

В процеса на изготвяне на държавния бюджет за 2023 г. от КНСБ настояха да бъдат предвидени средства за увеличение за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции. В края на юли парламентът прие законопроектите за държавен бюджет, за бюджета на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване за 2023 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html